Flinke opknapbeurt in voorbereiding voor de MFA Noordhoek d’Ouwe School

De Multifunctionele Accommodatie (MFA) - in de volksmond het dorpshuis - is toe aan een flinke opknapbeurt. Daarom werkten Woonkwartier en de gemeente Moerdijk de afgelopen maanden met inbreng van gebruikers/schoolbestuur en inwoners vier verschillende opties uit. Deze opties liepen uiteen van groot onderhoud tot en met een totale metamorfose met een andere indeling van het gebouw. Gekozen is voor de optie waarbij de gymzaal, de kinderopvang en de foyer op de huidige plek behouden blijven en het pand grondig gerenoveerd wordt. De verwachting is dat de aannemer begin volgend jaar kan starten met de werkzaamheden.

Voorbereidingen in volle gang
Het is dan misschien even stil geweest rondom het MFA Noordhoek, maar er is zeker niet stilgezeten. Zo is de oude zolderisolatie boven de gymzaal verwijderd en is de zolder door veilige houten loopvlonders goed bereikbaar. De ontdekking van de befaamde en gevreesde boktor in juli was een flinke tegenvaller. Dit beestje staat namelijk bekend als één van de schadelijkste hout vernielende insecten in ons land. De larven van de kever tasten het hout van het dakbeschot en de dikke steunbalken van de daken aan. Gelukkig viel de schade aan de dakconstructie mee. Een boktor-specialist heeft inmiddels een effectief werkplan opgesteld.

Elektra een klus op zich
Hoe het zover is gekomen weet niemand, maar het dorpshuis is op dit moment voorzien van maar liefst vijf meterkasten, vele groepen en een duizelingwekkend aantal werkende en niet-werkende stopcontacten. In juli bracht de installateur de elektra in het gebouw in kaart en ontwikkelde een werkplan passend bij de wensen van de eindgebruikers. Ook wordt de laatste hand gelegd aan het voorstel voor de verwarmingsinstallatie.

Praktische indeling voor alle gebruikers
In juni en juli is samen met de beheerstichting Dorpshuis Noordhoek een praktische indeling van de ruimtes tussen de huidige foyer en gymzaal gemaakt. Het uitgangspunt  is dat er voor alle huidige eindgebruikers een passende ruimte beschikbaar blijft. Ook is met de beheerstichting besproken hoe de wanden, vloeren, plafonds afgewerkt moeten worden. De architect heeft inmiddels de bouwtekeningen gemaakt.

Laatste loodjes
Op dit moment zijn Woonkwartier en de gemeente druk met het opstellen van een samenwerkingsovereenkomst. De aannemer moet nog een aantal onderzoeken afronden. Denk aan onderzoek met betrekking tot het geluid in de gymzaal en keuring van de huidige gymvloer. Woonkwartier en gemeente Moerdijk streven ernaar om dit najaar een definitief ‘go’ te geven op de plannen. Als dat lukt kan de aannemer in het eerste kwartaal van 2023 starten met de werkzaamheden.

Op de hoogte blijven?
Schrijft u zich dan in voor de digitale nieuwsbrief. U ontvangt de nieuwsbrief daarna eens in de 6 tot 8 weken in uw mailbox.