Nieuws

Doe mee met de Burendag Winactie!

Op 28 september is het weer Burendag! We vinden deze dag een mooie aanleiding om bewoners te helpen om elkaar te ontmoeten. Daarom zetten we een winactie uit voor een geldbedrag!

Nationale Burendag 1 2023

Pilot: Woonkwartier en aannemer Geluk leggen sedumdak op 5 sociale huurwoningen in Klundert

Woonkwartier en aannemer Geluk Groep hebben een sedumdak aangelegd op 5 sociale huurwoningen in de straat Molenvliet in Klundert. Een sedumdak wordt ook wel een groendak of een levend dak genoemd. Het is een dak bedekt met sedumplanten, die laag en vetplantachtig zijn. Het is een duurzame vorm van dakbedekking die steeds populairder wordt. Het is de eerste keer dat Woonkwartier een groendak aanlegt op een hellend vlak aan de voorzijde van de woningen. Met de pilot wil Woonkwartier samen met partner Geluk inzicht genereren in de voordelen van deze dakbedekking. Daarnaast zijn wij benieuwd naar de aandachtspunten.

20240321 155702000 Ios (1)

De renovatie van het dorpshuis MFA in Noordhoek is in zicht

Het dorpshuis MFA in Noordhoek is verouderd. Voor de diverse gebruikers van het gebouw is het dan ook zeer wenselijk dat Woonkwartier en de gemeente Moerdijk het gebouw gaan aanpakken. Het dorpshuis is toe aan een grootschalige opknapbeurt. Met als resultaat de instandhouding van het dorpshuis. Door grootschalig te renoveren, kunnen de bewoners van Noordhoek straks weer terecht in een eigentijds en verduurzaamd gebouw. Hiervoor ligt nu een plan van aanpak, waarover de gemeenteraad in mei nog een besluit gaat nemen. 

20240423 Foto Dorpshuis Noordhoek Hires 2

Toekomstplannen Sint Josephbuurt Zevenbergen bekend

Op zaterdag 13 april vond er een bijeenkomst plaats voor de bewoners van de 48 woningen aan het Sint Josephplein, de Sint Josephstraat en de Hazeldonkse Zandweg. Wij informeerden hen over de toekomstplannen voor de Sint Josephbuurt.

23244 Woonkwartier Zevenbergen Persbericht2

De huren worden dit jaar verhoogd

Elk jaar krijgen huurders per 1 juli te maken met een huuraanpassing. Woonkwartier verhoogt dit jaar de huren met 5,3%. Alle huurders van Woonkwartier ontvangen vóór 1 mei een brief of e-mail met daarin meer informatie.

Woonkwartier Home Banner Huuraanpassing

Projectupdate groot onderhoud 9 woningen Zuiddijk Langeweg

Woonkwartier wil dat onze woningen goed onderhouden, duurzaam en veilig zijn. Om die reden zijn wij dagelijks bezig samen met onze partners met groot onderhoud, projectmatig onderhoud en of seriematig onderhoud. Dit aan onze complexen en sociale huurwoningen in de verschillende kernen en wijken. Graag vertellen we u hier wat meer over. Zo zijn we gestart met de uitvoering van de groot onderhoudswerkzaamheden bij 9 sociale huurwoningen op de Zuiddijk in Langeweg.

20240417Start Werkzaamheden Groot Onderhoud 9 Woningen Zuiddijk Langeweg

Aftrap pilot Duivensteen: van cv-ketel naar hybride warmtepomp met zonnepanelen

Woonkwartier vindt het belangrijk dat haar huurders wonen in een goed onderhouden woning. Daar horen goede installaties in de woning bij. Voor nu en in de toekomst. Om die reden is Woonkwartier deze week gestart met een pilot genaamd Duivensteen. Deze pilot - genoemd naar de straat- betreft 35 woningen in het complex Bouwensland en Melisblok in Zevenbergen. We starten met de pilot bij deze 35 woningen, omdat hier de cv-ketels het hardste aan vervanging toe zijn.

Collage Pilot Duivensteen

Terugblik geslaagde inloopavond met bewoners Langeweg

Woonkwartier kijkt terug op een geslaagde inloopavond met de bewoners van Langeweg in dorpshuis Ons Stedeke. Woonkwartier gaat 10 sociale duurzame huurwoningen bouwen aan de Wethouder Trompersstraat in Langeweg. In overleg met de gemeente Moerdijk organiseerde Woonkwartier een inloopavond. Tijdens de inloopavond gingen wij in gesprek met de aanwezige bewoners. Met de vraag richting de bewoners om mee te denken over hoe de nog te bouwen woningen eruit moeten gaan zien.

Inloopavond Wethouder Trompersstraat VI, D.D. 26 2 2024