Basisschoolleerlingen 't Bossche Hart uit Bosschenhoofd bezoeken nieuwbouwproject Gerardushof Bosschenhoofd

Leerlingen van BS ’t Bossche Hart uit Bosschenhoofd bezoeken de bouwplaats aan de Gerardushof in Bosschenhoofd. Momenteel bouwt aannemer Maas Jacobs hier in opdracht van Woonkwartier 7 sociale huurwoningen. Ook bouwt de aannemer hier 2 koopwoningen die inmiddels al zijn verkocht. En komt er een supermarkt die geëxploiteerd gaat worden door de gebroeders van Eekelen.

Schoolbezoek bouwplaats
Als de basisschoolkinderen allemaal een plekje hebben uitgekozen, heet de Bouwschool uit Breda iedereen van harte welkom. Na een voorstelrondje van de Bouwschool, Maas Jacobs en Woonkwartier vragen we de kinderen wie er allemaal wel eens met LEGO speelt. Veel kinderen steken enthousiast hun hand op. “Weten jullie dan wat het woord ‘fundering’ betekent? Dat is eigenlijk net als een LEGO-plaat die jullie thuis hebben. Daar kun je LEGO-stenen op klikken. Dan blijven deze steentjes goed vast zitten op de plaat.”

De Bouwschool gaat verder met de presentatie. Weten jullie wat een architect is? “Dat is mijn vader”, zegt 1 van de aanwezige kinderen trots. Wie weet wat beton is? Kunnen jullie je droomhuis tekenen? Wie is er al eens vaker op een bouwplaats geweest? En kennen jullie Bob de Bouwer?

Van muren metselen tot leidingen leggen
Na de presentatie krijgen alle kinderen een stoere Maas Jacobs-bouwhelm op. “Mogen we deze bouwhelm houden?” Jazeker! En gaan we de bouwplaats op. Een groepje kinderen gaat aan de slag met het metselen van een muurtje. Andere kinderen krijgen eerst een rondleiding. En weer een ander groepje gaat leidingen leggen. Oftewel draadjes trekken zoals ze dat noemen in de bouw. En dan is het tijd voor de groepjes om te wisselen.

Jij geeft de bouwplaats kleur
Aan het eind van de ochtend krijgen de basisschoolleerlingen nog een tas vol verrassingen mee. “Wow, een echt bouwpotlood!” Of kunnen ze een Woonkwartier-pennenbak in elkaar knutselen en inkleuren. 1 van de kinderen zegt: “Cool! Die ga ik voor mijn moeder maken voor haar verjaardag.”

We kijken met elkaar terug op een geslaagd schoolbezoek. Dank aan de leerkrachten en basisschoolleerlingen van BS ’t Bossche hart voor jullie enthousiasme. En wie weet tot in de toekomst op de bouwplaats!

Planning nieuwbouw
Als alles volgens planning verloopt, ontvangen de toekomstige bewoners van de 7 sociale huurwoningen begin 2024 hun sleutel.  

𝗠𝗲𝗲𝗿 𝘄𝗲𝘁𝗲𝗻 𝗼𝗳 𝗮𝗮𝗻𝗺𝗲𝗹𝗱𝗲𝗻 𝗻𝗶𝗲𝘂𝘄𝘀𝗯𝗿𝗶𝗲𝗳
Meer weten over deze nieuwe woningen? Of op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen wat betreft de bouw van de sociale woningen, koopwoningen e/o supermarkt? Neem dan eens een kijkje op onze projectenpagina: Centrumontwikkeling Bosschenhoofd - Woonkwartier