Centrumontwikkeling Bosschenhoofd

Bosschenhoofd

Laatste bewoners krijgen hun sleutels - centrumontwikkeling Bosschenhoofd voltooid

Goed nieuws: veel vrolijke gezichten tijdens de sleuteloverdracht van de 7 nieuwe sociale en duurzame huurwoningen in Bosschenhoofd aan het Midzomerplein (Gerardushof). De afgelopen jaren onderging het centrum van Bosschenhoofd een ware metamorfose. Door het overhandigen van de sleutels aan de laatste nieuwe bewoners van deze moderne woningen is de centrumontwikkeling voltooid.

Reacties nieuwe bewoners sleuteloverdracht
Onze verhuurmakelaars spraken de nieuwe bewoners bij de sleuteloverdracht: “Ik heb zo lang naar een woning als deze uitgekeken. Ik ben heel blij. De eerste spullen liggen al binnen. En de hulptroepen komen zo om meteen aan de slag te gaan!”

Bij een andere woning wordt het laminaat al naar binnen gebracht.  De nieuwe bewoner vertelt enthousiast: “Tijdens de kijk- en inmeetdag afgelopen november georganiseerd door Woonkwartier hebben we al een eerste kennismaking met het huis gehad. Dit was een mooi moment om zaken alvast goed te kunnen opmeten. Dus ik heb al veel voorbereidingen kunnen doen. Ik kan niet wachten om te beginnen!”

Duurzaam nieuwbouwproject
De sociale huurwoningen zijn in opdracht van Woonkwartier door aannemer Maas Jacobs gebouwd. Hierbij is gebruikgemaakt van duurzame en kwalitatief hoogwaardige materialen. Alles in de woning is erop gericht om het energiegebruik zo laag mogelijk te houden. Zo is er een lucht/water-warmtepomp die bestaat uit een binnen- en een buitenunit. En de woningen worden verwarmd door vloerverwarming. Ook liggen er zonnepanelen op het dak. “Fantastische faciliteiten”, zegt 1 van de huurders. “Het is wel even wennen hoe we alles moeten bedienen, maar dat komt goed. We hebben hier van te voren ook een duidelijke uitleg over gekregen. En de woning ziet er verder heel mooi uit. We hoeven er weinig aan te doen”.

Laatste fase
Met de sleuteloverdracht van deze laatste woningen komt centrumontwikkeling Bosschenhoofd dus tot een eind. De afgelopen jaren onderging het centrum namelijk een ware metamorfose. Tijdens fase 1 t/m 3 voegden Woonkwartier (en onze rechtsvoorganger) al vele woningen en faciliteiten aan deze kern toe. In deze laatste fase zijn er door Woonkwartier  7 nieuwe sociale huurwoningen gerealiseerd. Ook zijn er nog  2 koopwoningen gebouwd. De koopwoningen zijn door aannemer Maas Jacobs zelf verkocht. En zo komt er ook een supermarkt. Die wordt straks geëxploiteerd door de gebroeders Van Eekelen.

We wensen alle nieuwe bewoners veel woonplezier!