Allereerste Gemengd Wonen project in Zevenbergen

Bijzonder woonconcept in nieuwbouwwijk Bosselaar Zuid

Begin 2023 opent appartementencomplex ‘De Boezem’ zijn deuren in de nieuwbouwwijk Bosselaar Zuid. Het allereerste Gemengd Wonen project in Zevenbergen is bestemd voor mensen met of zonder ondersteuningsvraag. Samen bouwen zij aan woongeluk én woonplezier. Een fijne plek waar iedereen op eigen wijze z’n steentje bijdraagt. En waar verbinding tussen bewoners onderling én met de wijk centraal staat.

‘Iedereen telt mee en iedereen doet mee’. Voor die rol is wooncomplex ‘De Boezem’ ingericht. Een bijzonder Gemengd Wonen project, als gezamenlijk initiatief van zorgaanbieders SOVAK, Zintri Zorggroep, Surplus en woningcorporatie Woonkwartier. Deze initiatiefnemers stellen zelf een groep huurders samen die er bewust voor kiezen om een goede buur te zijn.

“De Boezem is een plek waar mensen naar elkaar omkijken, samen leuke dingen doen en iedereen op zijn of haar eigen manier aan bijdraagt. Want als je iets doet voor een ander, dan groei je”, aldus projectleider Toine Tak.

Woongeluk én -plezier in De Boezem
‘De Boezem’ is een woonplek waar iedereen zich welkom voelt. Samen een kopje koffie drinken. Even gezellig bijkletsen in de gemeenschappelijke ruimte. Tuinieren in het zonnetje of je buurman of -vrouw helpen met de administratie. De bewoners bouwen met elkaar en een community builder aan deze fijne plek. ‘De Boezem’ wordt een levendige gemeenschap met volop ruimte voor woongeluk en -plezier. Alsook een community die warme contacten onderhoudt met de rest van de wijk.

Gemengd wonen in De Boezem
Wooncomplex ‘De Boezem’ zorgt in de wijk Bosselaar Zuid voor 37 één- en tweepersoons appartementen. In het gloednieuwe, duurzame gebouw is bovendien één gemeenschappelijke ruimte aanwezig voor alle bewoners; een belangrijk element voor het concept ‘gemengd wonen’. ‘Gemengd Wonen’ is een woonvorm waarin mensen met én zonder een ondersteuningsvraag doelbewust samenwonen, contact onderhouden en gezamenlijk activiteiten ondernemen. Oog hebben voor elkaar en de omgeving is in ‘De Boezem’ vanzelfsprekend.

Bijeenkomst omwonenden
Binnen het Gemengd Wonen project is betrokkenheid en interactie met de wijk van groot belang. Zo kunnen de wijkbewoners onder andere deelnemen aan activiteiten in ‘De Boezem’. Met als doel: een vitale wijk, waar het prettig wonen is voor iedereen. Om omwonenden kennis te laten maken met dit nieuwe woonconcept, vond op maandag 7 november 2022 een bijeenkomst plaats. Zij staan ook positief tegenover deze bijzondere woonplek.

Meer informatie over het huren van een woning in de ‘De Boezem’ vind je op deze website en www.klikvoorwonen.nl.

Over samenwerkingspartners
SOVAK maakt het verschil in het leven van mensen met een (licht) verstandelijke beperking.
Zintri zorggroep is sterk in mensen met autisme en hun naasten weer in eigen kracht te zetten.
Surplus zorgt voor welzijn en vindt het belangrijk de ander écht te zien.
Woonkwartier heeft een grote lokale verbondenheid en werken samen aan vitale en leefbare wijken.