Voorlopige stop op aanvragen zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakramen, schuttingen en dakkapellen (1)

Huurders van Woonkwartier kunnen verschillende woningaanpassingen aanvragen. Wordt de aanvraag goedgekeurd en uitgevoerd, dan betaalt u daarvoor een huurverhoging. Dit jaar is het aantal aanvragen voor zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakramen, schuttingen en dakkapellen enorm gestegen. Onder andere door een tekort aan materiaal en personeel hebben we deze aanvragen niet allemaal kunnen uitvoeren . Ook moeten we voldoen aan strenge wetgeving voor het beschermen van de natuur. Dat vraagt om een nieuwe werkwijze.

Nieuwe werkwijze
Op dit moment zijn we bezig om aan deze nieuwe werkwijze invulling te geven. Dat doen we samen met leveranciers en onze onderhoudspartners. Het proces duurt helaas langer dan gepland, omdat het een complexe zaak is en we met veel wet- en regelgeving rekening moeten houden. Ook is er een tekort aan materiaal en personeel. Onze excuses hiervoor. Zodra de nieuwe werkwijze duidelijk is, plaatsen we weer een bericht op onze website. Uiterlijk 12 december delen we bericht over het vervolg.

Schuttingen vanaf januari weer aangeboden
Heeft u voor donderdag 28 juli een aanvraag ingediend voor een nieuwe schutting? En is deze door ons goedgekeurd? In dat geval voeren wij de werkzaamheden alsnog voor u uit. Wel is er vertraging in de uitvoering. Wanneer uw schutting aan de beurt is, hoort u later. Een nieuwe schutting aanvragen kan weer vanaf januari 2023. Ook is het belangrijk dat er dan voldoende materiaal en personeel beschikbaar is.

We vinden het vervelend dat we u nu geen duidelijkheid kunnen geven, maar hopen dat u begrip heeft voor de situatie.