Met bewoners een haalbaar vernieuwingsplan maken voor de bestaande wijk in Zevenbergen-Oost

De eerste plannen voor de gebiedsontwikkeling van Zevenbergen-Oost liggen op tafel. Het bestaande wijkje aan het Sint Josephplein, de Sint Josephstraat en de Hazeldonkse Zandweg maakt van deze plannen geen onderdeel uit. Het merendeel van deze woningen zijn namelijk in bezit van Woonkwartier.

“Parallel aan het grotere geheel doorlopen wij samen met bewoners een apart traject. Daarbij gaan we samen onderzoeken wat de wensen zijn als het gaat om wonen en leefbaarheid. Niet alleen voor nu, maar ook voor de toekomst”, legt Mark Nooij, projectleider van Woonkwartier uit.

Kennismakingsbijeenkomst

Het samen met bewoners onderzoeken startte op dinsdag 8 november tijdens een eerste bijeenkomst. Alle 47 huishoudens werden voor deze avond uitgenodigd en 18 personen waren uiteindelijk aanwezig. Mark Nooij: “Het voornaamste doel van deze avond was elkaar beter te leren kennen en op te halen wat er leeft in de wijk. Het was een dynamische en zeer nuttige avond. Omdat we het belangrijk vinden om iedereen te spreken, gaan we binnenkort bij alle bewoners langs voor een persoonlijk gesprek.”     

Niets doen is geen optie

Dat er iets moet gebeuren aan de woningen en aan de openbare ruimte daar waren alle aanwezigen het roerend mee eens. Maar concrete plannen zijn er op dit moment nog niet. “Dat klopt helemaal. Op dit moment kunnen we nog alle kanten op; van groot onderhoud, renovatie tot sloop/nieuwbouw of een combinatie van verschillende scenario’s. De komende maanden gaan we samen met bewoners alle voor en tegens van deze scenario’s tegen elkaar afwegen. Uiteindelijk werken we met elkaar toe naar één voorkeursscenario dat breed gedragen wordt én haalbaar is”, onderstreept Mark Nooij.

Reactie van een bewoner

“Ik vond het een interessante avond. Ook al weten we niet wat er gaat gebeuren, we weten in ieder geval dat er iets gaat gebeuren aan onze woningen en wijk. En dat neemt bij mij veel onzekerheid weg.  De avond heeft me ook aan het denken gezet. Waar en hoe wil ik eigenlijk over een paar jaar wonen. Ik vind het fijn dat we als bewoners betrokken worden bij de toekomstplannen van ons buurtje.”