Tips om uw huis te verwarmen en te ventileren

 

Door de stijgende prijzen zoeken bewoners naar alternatieven om hun huis te verwarmen. Begrijpelijk, maar dat kan ook gevaarlijk zijn. U leest hier op onze website wat wel en niet veilig is.

Elektrische kachels
Elektrisch verwarmen is goedkoper als je enkele uren warmte nodig hebt in een kleine ruimte. Als die ruimte klein is, kan dat een oplossing zijn, maar ze zijn wel brandgevaarlijker. Daarom zijn elektrische kachels niet toegestaan.

Hout-, pellet- en petroleumkachels
Meer mensen gebruiken sinds de stijging van de energieprijzen een hout-, pellet- of petroleumkachel. Helaas zijn om veiligheidsredenen deze apparaten niet toegestaan. De apparaten zorgen voor roet en fijnstof in huis. Bovendien is er kans op koolmonoxidevergiftiging.

Kaarsen en omgekeerde bloempotten
Ook zijn er voorbeelden bekend waarbij mensen de kamer verwarmen door een ongeglazuurde bloempot omgekeerd op een gasvlammetje van het fornuis te zetten. Of door veel kaarsen in huis te branden. Dit levert alleen nauwelijks warmte op en is ongezond. Er ontstaat dan roet en fijnstof. En de kans op brand en koolmonoxide in huis is groot.

Zo krijgt u uw energieverbruik omlaag
Met de hoge energiekosten wilt u vast energie besparen in huis. Alle beetjes helpen! Daarom hebben we op onze website voor de verschillende ruimtes in huis een aantal tips op een rij gezet. Duurzaamheid - Woonkwartier U zit hierbij meteen hoeveel u kunt besparen. Huurders die geen computer hebben, kunnen gratis een gedrukt exemplaar bij ons aanvragen.

Altijd ventileren
We zien ook dat sommige bewoners ventilatiesystemen afsluiten of geen ramen meer open zetten. Dit zorgt voor meer vocht in de woning. En u ziet meer condens aan de binnenkant van uw ruiten. Hoe u ook verwarmt, zorg dat u altijd goed ventileert. En sluit je ventilatie nooit af! Laat ventilatieroosters en klepraampjes open en zet het ventilatiesysteem niet uit. Zonder goede ventilatie ontstaat ongezonde lucht in huis waar je erg ziek van kunt worden. En wist u dat frisse en droge lucht sneller opwarmt dan vochtige lucht? Hoe vochtiger het is in de badkamer of in het huis, hoe langer het duurt voordat de ruimte warm wordt. Ook ziet u weinig tot geen condens op uw ramen door goed te ventileren. Bekijk onze video voor meer tips over vocht en ventilatie.

Bestel de gratis Woonkostenkrant
In de gratis Woonkostenkrant vindt u antwoord op vragen als: Wat betaal ik nou eigenlijk aan woonlasten? En hoe kan ik op deze en andere kosten besparen? Naast nuttige informatie krijgt u ook handige tips. Met dit keer aandacht voor onder andere geldstress en hoe dat ons gedrag verandert. Maar ook het controleren van de energierekening en financiële hulp voor mensen met huisdieren. Bestel de krant door een e-mail te sturen naar info@woonkwartier.nl of bel naar 0168 35 00 00. Dan sturen wij hem u gratis toe!

Komt u in de problemen om uw huur te betalen?
Neem dan contact met ons op. U bereikt onze klantadviseurs op maandag tot en met donderdag tussen 8:30 en 17:00 uur en op vrijdag tussen 8:30 en 12:30 uur op telefoonnummer 0168 35 00 00. U kunt uw vraag ook stellen via www.woonkwartier.nl. Of stuur een e-mail naar info@woonkwartier.nl of een WhatsApp bericht naar 0168 35 00 00.