Terugblik geslaagde inloopavond met bewoners Langeweg

Woonkwartier kijkt terug op een geslaagde inloopavond met de bewoners van Langeweg in dorpshuis Ons Stedeke. Woonkwartier gaat 10 sociale duurzame huurwoningen bouwen aan de Wethouder Trompersstraat in Langeweg. In overleg met de gemeente Moerdijk organiseerde Woonkwartier een inloopavond. Tijdens de inloopavond gingen wij in gesprek met de aanwezige bewoners. Met de vraag richting de bewoners om mee te denken over hoe de nog te bouwen woningen eruit moeten gaan zien.

Benieuwd naar deze inzichten, presenteerde Woonkwartier 4 moodboards. Enthousiast liepen bewoners langs deze impressieborden. En spraken hun voorkeur uit wat betreft de gepresenteerde woningstijl en kleurstelling.

Woonkwartier deelt de uitkomst van de inloopavond met de gemeente. Dit in het kader van de nog op te stellen welstandscriteria door de gemeente. Dit zijn criteria die aangeven hoe de woningen er straks uit moeten komen te zien. Zo ook zijn dit criteria waarop getoetst wordt bij het indienen van de benodigde omgevingsvergunning. Zo gaat Woonkwartier aan de slag samen met de nog te selecteren conceptuele bouwer om het definitieve ontwerp vast te stellen. En vraagt de bouwer de benodigde omgevingsvergunning aan.
 
In gesprek met bewoners Langeweg
De betrokken wijkregisseur sociaal beheer van Woonkwartier kijkt met veel plezier terug op de goed bezochte inloopavond: ‘’Het is goed om samen in gesprek te gaan met de bewoners van Langeweg over hoe volgens hen de nog te bouwen duurzame woningen eruit zouden moeten komen te zien. Ik wil alle aanwezige bewoners dan ook bedanken voor hun bereidheid om hierover met ons mee te denken. We hebben veel enthousiaste reacties ontvangen. Waardevolle inzichten waarop we kunnen voortborduren!’’ 

Ook de betrokken projectmanager van de gemeente Moerdijk kijkt positief terug op de inloopavond: ‘’De insteek van de avond is duidelijk met de omgeving gecommuniceerd en goed voorbereid. Mooi op te zien dat de inwoners van Langeweg zich betrokken voelen bij dit project. Belangrijk ook dat de aanwezige inzien wat de noodzaak is van deze nieuwe woningen. De meeste waren erg enthousiast over de varianten die inzichtelijk zijn gemaakt door Woonkwartier. Wat ons als gemeente betreft dus een goede manier participeren.’’

Voorkeur bewoners woning in landelijke stijl 
De projectontwikkelaar van Woonkwartier vult aan: “Op deze manier met elkaar in gesprek gaan, is interessant. We zijn benieuwd naar de meningen van de bewoners. En welk impressiebord de voorkeur heeft. Dit wat betreft woningstijl en kleurstelling. Zo heeft het impressiebord ‘woning in landelijke stijl’ de voorkeur vanuit de aanwezige bewoners. Dit bord laat een woning in landelijke stijl zien met lichte baksteen en grijze dakpannen. Ook is er veel belangstelling getoond voor het impressiebord ‘woning strak en modern’. Dit bord laat een woning in moderne stijl zien met rode baksteen en grijze dakpannen. Naar aanleiding van de positieve reacties en het aantal praktische tips van de bewoners kunnen we opmaken dat de landelijke stijl de voorkeur heeft van de bewoners.’’

Uitkomst inloopavond en welstandscriteria 
Woonkwartier deelt de opgehaalde meningen van de bewoners met de gemeente. Om hierop voort te borduren. In het kader van het opstellen van de welstandscriteria.  Vervolgens gaat Woonkwartier aan de slag om samen met de nog te selecteren bouwer het definitieve ontwerp vast te stellen. En vraagt de bouwer de benodigde omgevingsvergunning aan.

Conceptueel bouwen
Voor de 10 sociale huurwoningen heeft Woonkwartier 55-plussers als toekomstige bewoners op het oog. De woningen worden levensloopbestendig met een slaapkamer, woonkamer en badkamer op de begane grond. Woonkwartier wil de sociale huurwoningen ontwikkelen volgens het conceptueel bouwen-principe. Deze innovatieve manier van bouwen heeft als voordelen een korte bouwtijd op locatie. Zo ook minder overlast voor de omgeving. En Woonkwartier kan de nieuwe huurders sneller welkom heten in hun nieuwe woning. 

Planning
De bouw van de sociale huurwoningen door Woonkwartier en de koopwoningen te realiseren door Timek start zo veel mogelijk gelijktijdig, naar verwachting in de tweede helft van 2024.  
Als alles volgens planning verloopt, krijgen de toekomstige bewoners volgend jaar de sleutel van nieuwe, duurzame huis. 

Volg de laatste projectontwikkelingen
Met regelmaat plaatsen wij projectupdates op de Woonkwartier-website. En volgt u ons via de Woonkwartier social media kanalen.