Start uitvoering werkzaamheden groot onderhoud 17 woningen Noordzeedijk Stampersgat

Projectupdate groot onderhoud 17 woningen Noordzeedijk Stampersgat

Woonkwartier wil dat onze woningen goed onderhouden, duurzaam en veilig zijn. Om die reden zijn wij dagdagelijks bezig in samenspraak met onze partners met groot onderhoud, projectmatig onderhoud en of seriematig onderhoud aan onze complexen en sociale huurwoningen in deĀ verschillende kernen en wijken.

Graag vertellen we u hier wat meer over. Zo zijn we deze week (=week 9) gestart met de uitvoering van de groot onderhoudswerkzaamheden bij 17 woningen aan de Noordzeedijk in Stampersgat.

Verduurzamen woningen
1 Van de projectleiders van Woonkwartier vertelt: "Goed nieuws: vanaf deze week zijn we gestart met de werkzaamheden groot onderhoud wat betreft 17 sociale huurwoningen in de Noordzeedijk te Stampersgat. Dit zijn 4 stuks 2-onder-1-kappers en 13 rijtjeswoningen uit bouwjaar 1975. We gaan de sociale huurwoningen energetisch opwaarderen. Dit conform het Woonkwartier-duurzaamheidsbeleid. Oftewel door het verduurzamen van deze woningen, zetten we de eerste stappen op onze routekaart 2050 naar gasloos wonen. Woonkwartier vindt het namelijk belangrijk dat onze huurders fijn en duurzaam wonen."

Meerwaarde huurders
De projectleider gaat enthousiast verder: "Het voordeel voor onze huurders is dat zij een energiezuinigere woning krijgen. Dit resulteert in een lagere energienota. Dit vanzelfsprekend afhankelijk van het eigen energieverbruik. En de huurders betalen in dit geval bij dit groot onderhoudsproject geen huurverhoging. "

Aannemer en planning
Wat betreft de groot onderhoudswerkzaamheden werkt Woonkwartier in dit project samen met een vaste RGS-partner: BM van Houwelingen. We streven ernaar de groot onderhoudswerkzaamheden in juni 2024 af te ronden.

Onderhoud: blijft u op de hoogte
Via de Woonkwartier-website en onze social media kanalen streven wij ernaar om u met regelmaat een update te geven wat betreft projecten rondom nieuwbouw, transformatie en dus ook groot onderhoud. Tijdens een groot onderhoudsproject ontvangen de bewoners met regelmaat brieven vanuit Woonkwartier en of de aannemer. Om zo op de hoogte te blijven van de laatste projectontwikkelingen.