In gesprek met Gijs over zijn geveltuin

 

Een geveltuin is een strook planten tegen de gevel van een woning. Het geeft een mooi straatbeeld en neemt regenwater op! Wist u dat een geveltuin ook zorgt voor een koelere woning? Bewoner Gijs uit Hoeven liet ons weten er mee aan de slag te gaan.

''Ik zag de actie van gemeente Halderberge over het tegelwippen en toen kwam ik op het idee om een geveltuin aan te leggen. Ik vind het leuk om te doen, want ik houd van kleur in de buurt. En de tuin trekt vlinders en bijen aan. Ook werkt het ontspannend voor mij! Bovendien lopen er geen mensen over de smalle strook stenen voor mijn huis, dus het staat ook niemand in de weg.  Deze zomer ga ik aan de slag met het voorbereiden. Het planten doe ik in het voorjaar zodat de plantjes goed groeien. Mijn oudere buurvrouw vroeg ook al of ik een geveltuin bij haar wil plaatsen. Ik doe het graag voor haar. Een tip voor andere bewoners: Denk vooraf goed na welke planten je kiest. Als je geveltuin veel in de zon staat, dan heb je andere plantjes nodig dan met schaduw. En een tuin heeft natuurlijk onderhoud nodig.”

We nemen later nog contact op met Gijs om het eindresultaat te laten zien! Gaat u ook aan de slag met een geveltuin? Laat het onze wijkbeheerders weten! U vindt hier onze contactmogelijkheden.

Wilt u tips voor uw eigen tuin? Kijk hier op onze website!

Een voorbeeld van een geveltuin: