Huurders Woonkwartier kunnen verschillende woningaanpassingen aanvragen

Aanvragen woningaanpassingen 
Huurders van Woonkwartier kunnen verschillende woningaanpassingen aanvragen. Wordt de aanvraag goedgekeurd en uitgevoerd, dan betaalt u daarvoor een huurverhoging. Deze gaat in op het moment dat de woningverbetering is uitgevoerd. Hier leest u welke huurverhoging we hiervoor rekenen.  

Keuzemogelijkheden woningaanpassingen 
U kunt de onderstaande woningaanpassingen aanvragen:  
- elektrisch koken 
- schuttingen 
- vaste trap naar zolder 
- 2e toilet *als er al leidingen liggen* 
- zonnepanelen *bij genoeg capaciteit* 
 
Tijdelijke aanvraagstop zonnepanelen opgeheven 
Tijdelijk was het aanvragen van zonnepanelen niet mogelijk. Naast een tekort aan materiaal en personeel, kampten we namelijk bij het plaatsen van zonnepanelen met een extra uitdaging. We zijn een natuurinclusieve woningcorporatie. Dit houdt in dat als wij zonnepanelen plaatsen, we rekening houden met de wet Natuurbescherming.  

Deze wetgeving betekent dat Woonkwartier rekening houdt met het bewaken van voldoende afstand tussen de zonnepanelen en de dakrand. Dit in verband met beschermde diersoorten als mussen, gierzwaluwen en vleermuizen die zich mogelijk hier nestelen. Hierdoor is er ruimte op het dak voor het plaatsen van 4 zonnepanelen. Zo gaan we op een slimme en verantwoordelijke manier met de beperkte ruimte op het dak om.   

Vanaf augustus 2023 is de tijdelijke aanvraagstop zonnepanelen, opgeheven. Dit betekent dat u vanaf heden weer 4 zonnepanelen kunt aanvragen.
*Plaatsing zonnepanelen afhankelijk van voldoende capaciteit én alleen plaatsing in de periode september-maart. Op deze manier houden we rekening met het broedseizoen van deze beschermde diersoorten.*
 

Ook bundelen we vanaf augustus 2023 de individuele aanvragen voor zonnepanelen. Allereerst verzamelen we alle aanvragen voor woningaanpassingen die bij ons binnenkomen. En waar mogelijk voegen we deze aanvragen samen. En plannen we dit als project in om op te pakken.  
 
Contact 
Wilt u gebruik maken van 1 van de bovenstaande woningaanpassingen?  Dan kunt u dit op de volgende manier bij ons melden: