De huren worden dit jaar verhoogd

Elk jaar krijgen huurders per 1 juli te maken met een huuraanpassing. Woonkwartier verhoogt dit jaar de huren met 5,3%. Alle huurders van Woonkwartier ontvangen vóór 1 mei een brief of e-mail met daarin meer informatie.

De overheid heeft bepaald dat de huur vanaf 1 juli 2024 maximaal 5,8% mag stijgen. Dit percentage is hetzelfde als de gemiddelde loonstijging van december 2022 tot december 2023 (bron: CBS). Woningen in de vrije sector mogen in 2024 een huurverhoging krijgen van maximaal 5,5%. 

Bij Woonkwartier vinden we het erg belangrijk dat een huurwoning betaalbaar blijft. Daarom vragen we nooit de maximaal wettelijk toegestane huur. In afstemming met Huurdersvereniging Fijn Wonen verhoogt Woonkwartier de huren per 1 juli met 5,3%.  

Huurtoeslag stijgt
De huurtoeslag is in 2024 met ruim €30 per maand gestegen, waardoor een groot deel van de huurverhoging wordt gecompenseerd. Bovendien is de inkomensgrens voor huurtoeslag verhoogd, waardoor meer huishoudens ervoor in aanmerking komen.

Maatwerk
Huurders met een inkomensdaling kunnen binnen voorwaarden in aanmerking komen voor maatwerk huurverlaging. Via dit stroomschema controleert u of dit voor u van toepassing is. Ook vindt u er een formulier dat u kunt gebruiken om de huurverlaging aan te vragen.

Huurt u van Woonkwartier en loopt u inkomsten mis of dreigt u uw baan te verliezen? En lukt het daardoor niet om uw huur te betalen? Neem dan meteen contact met ons op. Zodat we samen hierover tijdig goede afspraken te maken.

U kunt ook kijken op de website van uw gemeente welke regelingen en toeslagen er zijn om uw geldzorgen aan te pakken:

Voor verdere vragen of opmerkingen over deze huuraanpassing kunt u contact opnemen met het Klantadviescentrum. Onze klantadviseurs zijn van maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur bereikbaar via het telefoonnummer 0168-35 00 00. Ook kunt u uw vraag stellen via www.woonkwartier.nl, via info@woonkwartier.nl of via een WhatsApp bericht.