Afrondingsfeestje onderhouds-en verduurzamingstraject 17 sociale huurwoningen Noordzeedijk Stampersgat

Afrondingsfeestje onderhouds-en verduurzamingswerkzaamheden Noordzeedijk Stampersgat

De werkzaamheden groot onderhoud aan de 17 sociale huurwoningen in de Noordzeedijk Stampersgat zijn afgerond! Om die reden organiseerde Woonkwartier samen met RGS-onderhoudspartner BM van Houwelingen voor de bewoners een afrondingsfeestje.

Duurzame woning, lagere energienota en meer wooncomfort
Onder het genot van een drankje en een hapje kijken wij samen met de bewoners terug op dit onderhouds-en verduurzamingstraject. Er zijn 4 x 2-onder-1-kappers en 13 rijtjeswoningen uit bouwjaar 1975 opgeknapt. Het voordeel voor onze huurders is dat ze naast een goed onderhouden woning ook een toekomstbestendige energiezuinigere woning nu hebben. Concreet betekent dit een lagere energierekening voor de huurder. Dit is vanzelfsprekend afhankelijk van het eigen energiegedrag.

Bovendien is het in een goed geïsoleerd huis fijner wonen. Woonkwartier wil daarom de energieprestaties van haar woningen de komende jaren flink verbeteren.

Samen leren is optimaliseren
Tijdens het feestelijke moment blikken we met elkaar terug. Wij vragen de bewoners wat ze vinden van het resultaat? Ook zijn wij benieuwd naar wat ze van de rol van de aannemer en Woonkwartier vinden? En samen leren is optimaliseren: of ze nog suggesties, tips en of opmerkingen hebben?

Ervaringen bewoners
Met een kop koffie en lekkere hot dog in de hand vertellen bewoners ons wat ze concreet merken nu hun woning is verduurzaamd. Zo vertelt een echtpaar dat door goede isolatie hun woning niet meer te warm of te koud is. Het is echt een stuk comfortabeler nu.

Ook merk je dat doordat er nu mechanische ventilatie is, de douche een stuk sneller droog wordt.

En ze zijn benieuwd naar wat het verduurzamen van hun woning doet op de langeretermijn met hun energienota.

Andere bewoners vertellen dat de kozijnen hard aan vervangen toe waren. Zo ook het dak. De goten zijn netjes opgeknapt. En de vogelkastjes aan de gevel zijn op een mooie manier weggewerkt.

Bewonerscommunicatie
Het persoonlijke contact met de aannemer en Woonkwartier is erg belangrijk. Bewoners vonden het fijn dat ze gedurende het verduurzamingstraject met hun vragen, opmerkingen en suggesties persoonlijk terecht konden.

Laatste puntjes op de i en tips
Zoals afgesproken met de bewoners, zullen er de komende tijd nog wat laatste werkzaamheden ter afronding van dit onderhouds-en verduurzamingstraject worden opgepakt. Zo worden de kruipruimtes nog gevuld als zijnde vloerisolatie. Wrappen wij de kozijnen voor de bouwvak. En staan er nog 2 badkamers op de actiepuntenlijst.

En of bewoners nog tips hebben? Jazeker! Zo geven zijn ons bijvoorbeeld nog als laatste tip mee voor de toekomst dat het fijn is om iets eerder te horen wanneer wij langskomen.

Wij wensen iedereen veel woonplezier!