Voorlopige stop op aanvragen zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakramen, schuttingen en dakkapellen

Huurders van Woonkwartier kunnen verschillende woningaanpassingen aanvragen. Wordt de aanvraag goedgekeurd en uitgevoerd, dan betaalt u daarvoor een huurverhoging. Dit jaar is het aantal aanvragen voor zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakramen, schuttingen en dakkapellen enorm gestegen. Onder andere door een tekort aan materiaal en personeel hebben we deze aanvragen niet allemaal kunnen uitvoeren . Ook moeten we voldoen aan strenge wetgeving voor het beschermen van de natuur. Dat vraagt om een nieuwe werkwijze.

Nieuwe werkwijze
Op dit moment zijn we aan de slag om aan deze nieuwe werkwijze invulling te geven. Dat doen we samen met leveranciers en onze onderhoudspartners. Zodra de nieuwe werkwijze duidelijk is, plaatsen we een bericht op onze website. 

Plaatsen schuttingen vertraagd
Heeft u voor donderdag 28 juli een aanvraag ingediend voor een nieuwe schutting? En is deze door ons goedgekeurd? In dat geval voeren wij de werkzaamheden alsnog voor u uit. Wel is er vertraging in de uitvoering. Wanneer uw schutting aan de beurt is, hoort u later.  Een nieuwe schutting aanvragen kan op dit moment niet. Een aanvraag doen kan pas weer als alle huidige aanvragen zijn uitgevoerd. Ook is het belangrijk dat er dan voldoende materiaal en personeel beschikbaar is. We hopen dat we begin volgend jaar huurders weer blij kunnen maken met nieuwe schuttingen.

Zonnepanelen, dakkapellen, dakramen en spouwmuurisolatie aanbrengen per direct stil gelegd   
Naast een tekort aan materiaal en personeel, kampen we bij het plaatsen van zonnepanelen, dakkapellen, dakramen en het isoleren van muren met een extra uitdaging. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren moeten we namelijk voldoen aan allerlei regels uit de wet Natuurbescherming. Dat willen we secuur doen en dat kost eenmaal veel tijd. Heeft u van ons al goedkeuring op uw aanvraag ontvangen? U krijgt uiterlijk eind oktober persoonlijk bericht over het vervolg en of uitvoeren van de werkzaamheden alsnog mogelijk is.