Vacature Assetmanager

Woonkwartier is een lokaal en maatschappelijk betrokken woningcorporatie in West-Brabant. We beheren zo’n 9.500 woningen in achttien (dorps)kernen in de gemeenten Moerdijk, Halderberge en Steenbergen. Fijn wonen gaat verder dan alleen de woning. Daarom zetten wij ons, vanuit het motto “altijd in de buurt", samen met anderen ook actief in voor de leefbaarheid in de wijken en kernen. Dit doen wij vanuit onze kernwaarden: persoonlijk, proactief en praktisch.

AWV2 is voor ons op zoek naar een Assetmanager (36 uur per week) die inzicht geeft in het financiële en maatschappelijke rendement van de vastgoedportefeuille.

Wat ga je doen?
Jij bent verantwoordelijk voor de opzet, de bewaking en de monitoring van assetmanagement. En dat doe je door vooruit te kijken en samen te werken. Je vertaalt de vastgoedstrategie naar een meerjareninvesteringsprogramma voor de ontwikkeling van het vastgoed en naar deelportefeuilles op gemeenteniveau. Je ondersteunt bij de wijk- en gebiedsvisies en legt dit vast in de beleidslabels per complex (strategieën). Een belangrijk element daarbij is de gehele verduurzamingsopgave: Welke ingrepen voor welke complexen tegen welke investeringen passen en in welk tempo?

Daarnaast ben jij de degene die in afstemming met Wonen, Bedrijfsvoering en Vastgoed de complexsessies organiseert en de complexstrategieën en -verbeterplannen uitwerkt. Daarbij werk je nauw samen met een collega assetmanager en andere teams binnen de organisatie. Verder herijk je jaarlijks de complexplannen vanuit de portefeuillestrategie op basis van interne en externe ontwikkelingen en in afstemming met de ontwikkelingen in de gemeenten als startsein voor de nieuwe begrotingscyclus. Op basis van de complexstrategieën coördineer jij de beslissingen omtrent de wijze van exploitatie, renovatie, sloop of verkoop van de complexen.

We verwachten van jou een actieve rol in het verder door ontwikkelen van assetmanagement binnen Woonkwartier, zowel procesmatig als op organisatorisch gebied. Je bent niet bang uitdagingen aan te gaan en veranderingen door te voeren. Hierbij houd je het overzicht, creëer je draagvlak bij collega’s en leid je het verbeterproces om samen tot mooie resultaten te komen.

Dit ben jij

  • Je hebt (minimaal) HBO werk- en denkniveau;
  • Je hebt affiniteit met vastgoed en vastgoedrekenen;
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met vastgoedbeheer en/of -advies of als assetmanager;
  • Je bent op de hoogte van relevante trends en ontwikkelingen en legt de relatie naar jouw rol;
  • Je bent analytisch, (Excel maakt je blij) en je hebt een visie op vastgoedmanagement en rendementssturing;

Verder vinden we het belangrijk dat je:

  • Vaardigheden hebt om de verbinding te maken met collega’s, gericht op samenwerking;
  • Het denkvermogen hebt om vanuit verschillende invalshoeken en met expertise van collega’s een integraal beeld te vormen;
  • Overtuigingskracht hebt; je krijgt er energie van om collega’s mee te nemen en kunt ideeën en standpunten uitdragen;
  • Leergierig en ambitieus bent;
  • Vooral ook een leuke collega bent.

Dit is het aanbod

Woonkwartier biedt een (fulltime) dienstverband aan voor 36 uur per week binnen een maatschappelijk, lokaal betrokken en open organisatie met een duidelijke visie en grote ambities. Woonkwartier heeft 80, leuke collega’s en professionele ontwikkeling staat bij ons centraal. We werken volgens de principes van het Nieuwe Werken. Je krijgt volop de ruimte en ondersteuning om te blijven leren en jezelf verder te ontwikkelen. We bieden een prima salaris, gebaseerd op jouw kennis en ervaring. Daarnaast voorzien je we van alle moderne communicatie middelen.

Ben jij dit?

AVW2 verzorgt de werving en selectie voor deze vacature en begeleidt Woonkwartier daarin. Heb je vragen, neem dan contact op met Patrick Beterams van AVW2 via 06 122 56 005 of patrick.beterams@avw2.nl.

Jouw reactie, voorzien van motivatiebrief, CV en referentienummer, zien wij graag op korte termijn tegemoet, maar uiterlijk 8 mei 2022, via sollicitatie@avw2.nl.