Feestelijke onthulling namen nieuwbouw appartementen gebouwen Bosselaar Zuid in Zevenbergen

Wethouder Désirée Brummans onthulde gisteren de namen van 2 nieuwe gebouwen van Woonkwartier met in totaal 65 huurappartementen in de wijk Bosselaar Zuid. Bijzonder aan dit bouwproject is dat het skelet van het gebouw geheel als een betonnen bouwpakket in elkaar wordt gezet. Aannemer van Agtmaal, HV Fijn Wonen, de Heemkundekring en Woonkwartier waren ook bij de feestelijke onthulling. De namen zijn aangedragen door de Heemkundekring.

De Boezem en de Vlakte
Woonkwartier vroeg de Heemkundekring om met ideeën te komen voor twee namen, zodat het past bij de historie van het gebied. De gebouwen met appartementen krijgen de namen ’De Boezem’ en ’De Vlakte’. Voorzitter Ebo Roek van de Heemkundekring legt uit: ‘’De Boezem is het water achter De Borgh op de locatie van de wijk Bosselaar-Zuid. De Boezem werd in de jaren ‘20, als het water bevroren was en het een schaatsbaan werd, de Vlakte genoemd.”

Bouw vordert gestaag
Inmiddels zijn de contouren van het gebouw al goed te zien. Vanwege de bijzondere bouwprocedure, waarbij gewerkt wordt met prefab bouwdelen, gaat het bouwproces sneller dan normaal. We verwachten dat de appartementen dit najaar worden opgeleverd. De huurappartementen zijn allemaal bestemd voor 1 of 2 personen.

Voor ieder wat wils in Bosselaar-Zuid
Bosselaar-Zuid is een ruim opgezette wijk met veel groen en water. Elke plek heeft zijn eigen sfeer. Zo zijn er woningen die met hun achtertuin grenzen aan het water, en andere huizen liggen aan de rand en kijken uit over het groen. Er zijn rustige woonstraatjes en wat drukkere lanen. Met andere woorden: voor ieder wat wils.