Gezamenlijke ruimten

Wanneer u in een appartementengebouw of flat woont dan deelt u over het algemeen een aantal ruimten met uw medebewoners. Daarbij kunt u denken aan de galerij, het trappenhuis en soms een garage. Als u geen schoonmaakkosten aan Woonkwartier betaalt, dan is het schoonhouden van deze ruimten een verantwoordelijkheid van alle bewoners. 

Wanneer een van uw medebewoners zich daar niet aan houdt, raden wij u aan deze persoon daarop aan te spreken. Misschien kunt u samen met de andere bewoners een schoonmaakschema opstellen.

Spullen plaatsen in de gezamenlijke ruimten
Het stallen van een kinderwagen of andere goederen zoals kastjes, schoenen, wasrekken of fietsen - die de doorgang naar een woning of het gebouw versperren - is niet toegestaan. Het is namelijk niet alleen vervelend voor uw medebewoners, maar ook nog eens gevaarlijk bij bijvoorbeeld brand en andere calamiteiten.

Ga eventueel bij uw buren langs om het probleem uit te leggen en vraag of zij de route vrij willen maken/houden.

Hangjongeren in de algemene ruimten
Heeft u last van jongeren, die zich ophouden in een van de gezamenlijke ruimten van uw woongebouw? In dat geval adviseren wij u om eerst zelf in gesprek te gaan met deze jongeren. U kunt dit eventueel samen met een andere buur doen. Als dit niet het gewenste resultaat oplevert, kunt u een melding maken bij de wijkagent van uw wijk.