Woning bezichtigen

U vindt op deze pagina veelgestelde vragen en antwoorden over het bezichtigen van een woning.

Veel gevraagd over Woning bezichtigen

Ik heb een woning aangeboden gekregen. Kan ik de woning bekijken?

Algemeen


Dit hangt af van de situatie:

  • Heeft Woonkwartier de woning aan u aangeboden? En huurt u al bij ons?
    Dan controleren we aan de hand van uw documenten eerst of u voldoet aan de eisen. Zo ja, dan krijgt u van ons de contactgegevens van de huidige huurder. Zodat u zelf een afspraak kunt maken.

  • Heeft Woonkwartier de woning aan u aangeboden? Maar huurt u nu nog niet bij Woonkwartier?
    Dan nodigen wij u eerst uit voor een intakegesprek.

  • Heeft een andere corporatie u een woning aangeboden?
    Neem dan contact op met de corporatie die de woning aan u aanbood.

Ik heb een woning aangeboden gekregen maar ik wil de woning niet huren. Heeft dit invloed op mijn inschrijving als woningzoekende?

Algemeen

Nee, dit heeft geen invloed op uw inschrijving. U kunt de woning weigeren via Klik voor Wonen.

Wat houdt een groepsaanbieding in?

Algemeen

Soms kiest de verhuurder ervoor om de woning door een groep mensen tegelijk te laten bezichtigen. Dit noemen we een groepsbezichtiging. Je moet vooraf laten weten of je naar de bezichtiging komt.
Tijdens de bezichtiging moet je kunnen laten zien wie je bent. Neem daarom áltijd een geldig paspoort of identiteitskaart mee naar de bezichtiging om aan onze verhuurmakelaar te laten zien. Een kopie is helaas niet geldig als legitimatie.

We vragen de eerste geïnteresseerde kandidaat van de ranglijst om binnen 24 uur na de bezichtiging de documenten te uploaden in je profiel in Klik voor Wonen. Tip: Verzamel van te voren alle benodigde documenten. Want als het je niet lukt om de documenten op tijd te uploaden, dan schuift de woning door naar de volgende kaniddaat. 

Als je niet kunt komen bij de groepsbezichtiging, laat dit dan weten via Klik voor Wonen. Het is niet mogelijk om de woning op een ander moment te bezichtigen.