Hoe kan ik me inschrijven als woningzoekende?
Algemeen
Via Klik voor Wonen schrijft u zich in als woningzoekende.
Bekijk hier de handleiding:
U vindt op deze pagina veelgestelde vragen en antwoorden voor het inschrijven als woningzoekende.
Via Klik voor Wonen schrijft u zich in als woningzoekende.
Bekijk hier de handleiding:
U heeft de volgende gegevens nodig:
- uw persoonlijke gegevens;
- een e-mail adres;
- de inkomensverklaring van de Belastingdienst.
Het inschrijfgeld bedraagt € 17,50. De inschrijving kun je jaarlijks verlengen.
Dit kunt u opzoeken in 'mijn account'. Log hiervoor in op Klik voor Wonen.
Uw inschrijving is 1 jaar geldig vanaf het moment van inschrijven.
U moet uw inschrijving elk jaar verlengen. Via Klik voor Wonen kan u kijken wanneer u weer moet verlengen.
Nee, dat is niet mogelijk.
Inschrijftijd is het aantal dagen dat u ingeschreven staat van het moment dat u zich inschreef.
De kans dat u een woning toegewezen krijgt wordt groter als u langer ingeschreven staat.
Nee, dat is niet verplicht.
Alleen in uitzonderingssituaties kan dit, bijvoorbeeld bij tijdelijke huurwoningen.
‘Meeverhuizende personen’ zijn bijvoorbeeld uw kinderen, inwonende familie of vrienden die met u meeverhuizen naar uw nieuwe woning.
U kunt zich bij Klik voor Wonen niet apart inschrijven voor garages en/of parkeerplaatsen. Uw inschrijving geldt zowel voor woningen als voor garages en/of parkeerplaatsen. Reageert u op een garage, krijgt u deze aangeboden en accepteert u deze? Dan wordt u niet uitgeschreven en blijft uw inschrijving bestaan.
Ja, u kunt met uw inschrijving ook reageren op het overig aanbod, zoals een parkeerplaats of garage.
Een inkomensverklaring is een officiële verklaring van de Belastingdienst met hierop uw inkomensgegevens over een bepaald belastingjaar.
Om te weten in welke inkomensgroep u valt. Corporaties moeten zich houden aan de regels van het Passend toewijzen. Om er voor te zorgen dat huurders een woning krijgen die aansluit bij hun inkomen.Het is daarom belangrijk om precies te weten in welke inkomensgroep u valt. Uw inkomensgroep bepaalt of u kans maakt op een woning, zeer weinig kans maakt op een woning of niet kan reageren op een woning.
Een zelfstandige woning is een woning met een eigen voordeur en eigen voorzieningen, zoals een keuken en sanitair. Wanneer u de keuken/douche deelt met andere bewoners dan is het geen zelfstandige woning.
Er verandert niets voor uw inschrijving of inschrijftijd. Uw adreswijziging kunt u doorgeven in 'mijn account'. Log hiervoor in op Klik voor Wonen.
Is uw inkomen in de loop van het jaar veranderd en staat dit nog niet op uw inkomensverklaring? In sommige gevallen mag u dan een geschat inkomen opgeven. Is uw inkomen in het komende jaar veel lager dan dit jaar? Geef dan een geschat inkomen op over het komende jaar. En toon dit aan door in Klik voor Wonen bij uw inschrijving de laatste drie loonstroken en een recente inkomensverklaring te uploaden bij uw inschrijving. Echter, is uw inkomen in het komende jaar hoger dan in het huidige jaar? Dan kunt u geen geschat inkomen opgeven over het komende jaar. U moet dan het inkomen van uw inkomensverklaring overnemen. En op basis daarvan een geschikte woning zoeken.
Gegevens kunt u wijzigen via 'mijn account'. Log hiervoor in op Klik voor Wonen.
U kunt uw naam, voorletters en geboortedatum niet zelf wijzigen. U zou de inschrijving dan namelijk op naam van iemand anders kunnen zetten. En dat is niet toegestaan. Ontdekt u een fout in deze gegevens? Of wijzigt uw naam door een huwelijk of echtscheiding. Stuur dan een e-mail naar info@klikvoorwonen.nl
Log hiervoor in op Klik voor Wonen. Zodra u bent ingelogd kunt u de inkomensverklaring uploaden.
U kunt uw e-mailadres invoeren in 'mijn account'. Log hiervoor in op Klik voor Wonen.
Nee. Sinds 1 januari 2016 kunt u tijdens de zwangerschap uw ongeboren kind niet meer inschrijven als meeverhuizende. De Woningwet geeft aan dat ongeboren kinderen niet meetellen bij het bepalen van uw inkomensgroep.
Kijk hiervoor op de website van de gemeente Halderberge.