Aanpassen huurcontract

U vindt op deze pagina veelgestelde vragen en antwoorden over het aanpassen van uw huurcontract.

Veel gevraagd over Aanpassen huurcontract

Mijn partner is overleden. Kan ik het huurcontract overnemen?

Algemeen

Dat hangt of van de situatie, bijvoorbeeld of de achterblijvers inwonend, medehuurder of getrouwd/geregistreerd partner zijn. Neem hiervoor contact met ons op.

Eén van mijn ouders is overleden. Kan ik als kind het huurcontract overnemen?

Algemeen

In principe is het huurcontract niet overdraagbaar van ouder op kind. Overname van het huurcontract is wellicht wel mogelijk als u ouder bent dan 35 jaar, onafgebroken bij u ouder(s) heeft ingewoond en aan kunt tonen dat u een duurzame gemeenschappelijke relatie met uw ouder(s) heeft gevoerd. Vraag medehuurderschap dan binnen drie maanden na het overlijden van uw ouder(s) schriftelijk bij ons aan.

Mijn kind woont op dit moment bij mij. Mijn kind heeft niet altijd bij mij gewoond. Mag mijn kind ook op het huurcontract staan?

Algemeen

In principe is het huurcontract niet overdraagbaar van ouder op kind. Vaak is medehuurderschap of overname van het huurcontract wel mogelijk als uw kind ouder is dan 35 jaar, onafgebroken bij u heeft ingewoond en aan kunt tonen dat u een duurzame gemeenschappelijke relatie met uw kind heeft gevoerd. Een tip is om uw kind in te schrijven bij Klik voor Wonen als hij/zij dat nog niet heeft gedaan.

Mijn kind woont op dit moment bij mij. Mijn kind heeft niet altijd bij mij gewoond, maar komt nu mantelzorg geven. Mag mijn kind ook op het huurcontract staan?

Algemeen

Meestal keuren wij medehuurderschap goed als u aan kan tonen zorg te geven (bijvoorbeeld met een zorgplan), afhankelijk bent van elkaar en een duurzame gemeenschappelijke relatie heeft gevoerd met uw kind. Een uitzondering hierop kan zijn als het om een 55+ woning gaat. Maar deze situatie vraagt maatwerk dus neem contact met ons op om dit te bespreken. Een tip is om uw kind in te schrijven bij Klik voor Wonen als hij/zij dat nog niet heeft gedaan.

Mijn kind is sinds kort gescheiden woont weer bij mij. Mag mijn kind ook op het huurcontract staan?

Algemeen

In principe is het huurcontract niet overdraagbaar van ouder op kind. Overname van het huurcontract is wellicht wel mogelijk als uw kind ouder is dan 35 jaar, onafgebroken bij u heeft ingewoond en aan kunt tonen dat u een duurzame gemeenschappelijke relatie met uw kind heeft gevoerd. Een belangrijke voorwaarde voor het aanvragen van medehuurderschap is dat uw kind onafgebroken heeft ingewoond. Dat is bij een scheiding meestal niet het geval. Een tip is om uw kind in te schrijven bij Klik voor Wonen als hij/zij dat nog niet heeft gedaan.