Tuinonderhoud

U vindt op deze pagina veelgestelde vragen en antwoorden over tuinonderhoud.

Veel gevraagd over Tuinonderhoud

Wat doen jullie als ik mijn tuin slecht onderhoud?

Algemeen

Bewoners met een verwaarloosde tuin ontvangen een brief. Daarin staat wat er nodig is om de tuin schoon, heel en veilig te maken.

Mijn buren onderhouden hun tuin niet. Waar kan ik dat melden?

Algemeen

Bespreek dit eerst zelf met de buren. U zou het immers ook prettig vinden als buren bij problemen eerst contact met u opnemen voordat zij een instantie inschakelen. Levert dit geen resultaat op? Dan kunt u dit bij ons melden via info@woonkwartier.nl of 0168-35 00 00.

Mag ik mijn tuin bestraten?

Algemeen

Ja, dat mag. U mag zelf bepalen hoe u uw tuin inricht, zolang dit maar geen overlast oplevert voor de buren en omwonenden, bijvoorbeeld vanwege wateroverlast.

Ik kan mijn tuin niet meer zelf onderhouden. Wat kan ik doen?

Algemeen

Bent u niet meer in staat om uw eigen tuin te onderhouden? En is er ook niemand in uw omgeving die u hierbij kan helpen? Neem dan contact met ons op 0168-35 00 00. Dan denken we met u mee in het vinden van een oplossing.

Ik wil een boom in mijn tuin kappen. Mag ik dat zelf doen?

Algemeen

De regels hiervoor verschillen per gemeente. Zorg er daarom voor dat u, voordat u een boom gaat kappen, weet welke regels er in uw situatie gelden.Kijk hiervoor op de website van uw gemeente.

Ik wil een boom in mijn tuin kappen. Kunnen jullie dit voor mij doen?

Algemeen

Ja wij kunnen een boom voor u verwijderen. Dit doen wij niet zomaar. Wij beoordelen aan de hand van de boomverordening van uw gemeente of een boom een gevaar vormt en/of overlast veroorzaakt. Indien noodzakelijk, kunnen wij deze eventueel laten verwiijderen. De kosten voor het verwijderen van de boom zijn wel voor de rekening van de huurder