Ventileren

U vindt op deze pagina veelgestelde vragen en antwoorden over het ventileren van uw woning.

Veel gevraagd over Ventileren

Hoe kan ik mijn woning het beste ventileren?

Algemeen

Zorg dat ventilatieroosters altijd open staan en zet elke dag de ramen van uw woning minimaal een half uur (liefst langer) open. Het is ook belangrijk om een extra raam of deur open te zetten tijdens en na het koken, tijdens het douchen en bij het drogen van de was. Maar ook tijdens een feestje met veel mensen in een ruimte.  Meer informatie leest u in de brochure vocht en ventilatie. Of bekijk het instructiefilmpje over het

ventileren van uw woning

op onze website. 

Waarom moet ik mijn woning ventileren?

Algemeen

Door goed te ventileren voorkomt u vochtige lucht. Dit kan schimmel veroorzaken dat weer vervelende gezondheidsklachten kan geven. Bovendien is ventileren ook goed voor uw portemonnee. Een goed geventileerde lucht warmt namelijk sneller op. Dat scheelt in de energierekening. Meer informatie leest u in de brochure vocht en ventilatie .

Ik heb vochtoverlast in mijn woning. Wat kan ik daar aan doen?

Algemeen

Controleer eerst of u wel goed ventileert. Vaak kunt u het probleem oplossen door beter en vaker te ventileren. Meer informatie leest u in de brochure vocht en ventilatie. Of bekijk het instructiefilmpje over het

ventileren van uw woning

op onze website. 
Is er echter sprake van optrekkend vocht? Neem dan contact met ons op zodat wij dit kunnen oplossen. U kunt dit melden via uw account op www.woonkwartier.nl, door een mail te sturen naar info@woonkwartier.nl of door ons te bellen via 0168-35 00 00.

Ik heb last van schimmel in mijn woning. Wat kan ik daar aan doen?

Algemeen

Verwijder eerst de schimmel met schimmeldoder en zorg vervolgens dat u de woning goed ventileert. In een goed geventileerde woning heeft u namelijk veel minder last van schimmel. Wilt u weten of de lucht in een kamer of ruimte droog of vochtig is? Hang dan een hygrometer op. Deze geeft dit aan.

Hoe meet ik de luchtvochtigheid in mijn woning?

Algemeen

Hang dan een hygrometer op in de betreffende kamer of ruimte. Deze geeft aan of de lucht droog of vochtig is.

Ik heb last van droge lucht in mijn woning. Wat kan ik daar aan doen?

Algemeen

Is de lucht te droog? Zet dan bakjes water weg of hang ze aan de radiator. Het water verdampt en maakt de lucht zo wat vochtiger.

Als ik mijn woning ventileer, heeft dit dan invloed op mijn stookkosten?

Algemeen

ja een goed geventileerde woning is namelijk sneller op temperatuur te brengen. Dit scheelt in de energierekening. Bovendien is het gezonder.