Huur opzeggen

U vindt op deze pagina veelgestelde vragen en antwoorden over het opzeggen van uw huur.

Veel gevraagd over Huur opzeggen

Ik wil mijn huur opzeggen. Wat is de opzegtermijn?

Algemeen

De opzegtermijn is één maand vanaf het moment waarop wij uw opzegging hebben ontvangen. Valt deze dag in het weekend of op een feestdag? Dan geldt de eerstvolgende werkdag als datum waarop het huurcontract eindigt. Opzeggen mag per iedere dag van de maand. Het hoeft dus niet per se per de eerste van de maand te gebeuren.

Ik wil mijn huur opzeggen. Hoe regel ik dat?

Algemeen

U kunt de huur van uw woning op verschillende manieren opzeggen:

  • Online via ons Klantportaal;
  • Telefonisch. Op maandag t/m donderdag van 08:30 t/m 17:00 uur en vrijdag van 08:30 tot 12:30 uur zijn wij bereikbaar op het nummer: 0168-35 00 00.

Ik heb mijn huur opgezegd. Kan ik dit nog terugdraaien?

Algemeen

U kunt de opzegging waarschijnlijk niet meer annuleren. Het hangt van de situatie af of we een huuropzegging terugdraaien. Bel ons op om het te bespreken via 0168 35 00 00.

Ik heb mijn huur opgezegd, kan ik de einddatum nog aanpassen naar een later moment?

Algemeen

Ja, dat is mogelijk. Laat dit ons wel tijdig weten, zodat wij de afspraak in de agenda van de opzichter en aannemer kunnen verzetten.

Ik heb de huur opgezegd. Wanneer wordt mijn woning aangeboden aan een nieuwe huurder?

Algemeen

Wij proberen de woning zo snel mogelijk aan te bieden aan een nieuwe kandidaat. Maar de exacte tijd verschilt per woning.

Ik heb mijn huur opgezegd en wil graag spullen ter overname aanbieden aan de nieuwe huurder. Hoe werkt dat?

Algemeen

Zodra er een nieuwe kandidaat voor de woning is, brengen wij u met hem of haar in contact. U kunt dan samen eventuele overnames bespreken en vastleggen.

Ik heb mijn huur opgezegd. Moet ik zelf de meterstanden doorgeven aan mijn energieleverancier?

Algemeen

Ja, als u verhuist moet u de meterstanden zelf doorgeven aan uw energieleverancier. Tijdens de eindcontrole noteert onze wijkregisseur technisch beheer de meterstanden van elektriciteit, water en gas op het opnamerapport. Deze krijgt u per mail toegestuurd.