Energiebewust wonen

U vindt op deze pagina veelgestelde vragen en antwoorden over energiebewust wonen.

Veel gevraagd over Energiebewust wonen

Wat doen jullie aan duurzaamheid in mijn woning?

Algemeen

Wij streven ernaar onze huurwoningen uiteindelijk op minimaal energielabel B te brengen. Daarom voeren we tijdens groot onderhoud zoveel mogelijk isolerende maatregelen uit. Maar we kunnen niet alle woningen tegelijkertijd aanpakken. En bij sommige (vaak oude) woningen is het helaas niet mogelijk energielabel B te bereiken.

Mag ik zelf een slimme meter laten plaatsen in mijn woning?

Algemeen

De meters in onze woningen zijn van Enexis niet van Woonkwartier. Uw vraag kunt u het beste aan hen stellen.

Hoe kan ik energie besparen in mijn woning?

Algemeen

Op onze website leest u verschillende bespaartips en links naar websites waar u nog meer informatie vindt. U kunt uw woning wellicht ook door ons laten isoleren? Of dubbelglas laten plaatsen als dit nog niet in de woning zit. Hiervoor betaalt u wel een huurverhoging. Neem contact met ons via telefoonnummer 0168-35 00 00 als u hier interesse in heeft.

Hebben jullie nul-op-de-meter woningen?

Algemeen

Ja, we hebben een aantal nul-op-de-meter woningen. Maar het ombouwen van een bestaande woning naar een nul-op-de-meterwoning is moeilijk en geeft vaak veel overlast voor bewoners. De nieuwbouwwoningen die we realiseren zijn vaak wel al nul-op-de-meterwoningen.

Waar vind ik het energielabel van mijn woning?

Algemeen

Het energielabel staat op uw huurcontract. Let op! Is er nadien onderhoud in uw woning uitgevoerd? Dan kan het actuele energielabel afwijken van het label dat op uw huurcontract staat. U kunt dan een actueel energielabel opvragen bij ons.