Rebus, 9 appartementen

Stampersgat

Aan  de Brugstraat, op het terrein van de voormalige locatie Bus, realiseren we binnenkort appartementencomplex Rebus. Aannemersbedrijf Van Agtmaal BV startte in april 2021 met de bouw van de 9 appartementen. Inmiddels heeft de gemeente Halderberge haar plannen voor het achter terrein bij Rebus bekend gemaakt. U kunt dit lezen op de website van de gemeente.

Informatie voor omwonenden

Historie
In  2007 kocht rechtsvoorganger van Woonkwartier, woningstichting Bernardus Wonen de voormalige bus locatie. Sindsdien is er gewerkt aan een passend plan. Met deze negen appartementen waarbij 55 plussers uit Stampersgat voorrang krijgen krijgt deze kern er een mooi complex bij.

Voor wie?
Het woonblok Rebus bevat 3 woonlagen met appartementen van ongeveer 60 m2. De kale huur ligt rond de €633,00. Dat is de sociale huurgrens.  De appartementen zijn bijzonder geschikt voor 55- plussers. Bij de bouw gebruiken we hoogwaardige en duurzame materialen en goede isolatie. Ieder appartement krijgt een eigen balkon en berging en er komt ruimte voldoende om te parkeren op eigen terrein.

De appartementen
De 9 appartementen hebben allemaal 3 kamers en zijn hiermee het best geschikt voor 1-2 persoonshuishoudens. Door de lift zijn ze makkelijk bereikbaar en door het eigen balkon kun je heerlijk naar buiten. De eerste huurders van de appartementen krijgen opties aangeboden voor het tegelwerk van de badkamer en het toilet. En ook voor de keuken kunnen zij kiezen uit verschillende  kleurstellingen.

Planning
De bouw duurt ongeveer 1 jaar.

Heeft u interesse in één van de woningen?
Schrijf u dan in als woningzoekende bij Klik voor Wonen. De appartementen worden van 16 augustus t/m 23 augustus 2021 geadverteerd op de website van Klik voor Wonen.

​Pilot doorstroming
Inwoners ​van Stampersgat die 55 jaar of ouder zijn, een woning in de kern achterlaten en voldoen aan de inkomensvoorwaarden van passend toewijzen krijgen eenmalig voorrang bij de appartementen. Woonkwartier doet dit om te onderzoeken of doorstroming in dit dorp op deze manier meer op gang komt. Wilt u meer lezen over deze pilot?  Lees dan dit artikel.

Nieuws
Blijft u graag op de hoogte van deze ontwikkeling? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief van Rebus. Dan ontvangt u de nieuwsbrief in uw mailbox. Hier leest u de meest recente nieuwsbrieven: 

Nieuwsbrief 4
Nieuwsbrief 3
Nieuwsbrief 2
Nieuwsbrief 1

Inschrijven Nieuwsbrief

* verplicht veld
Project