Onderhoud en energiebesparende maatregelen woningen Willemstad

Woonkwartier gaat aan de slag met het groot onderhoud en het aanbrengen van energiebesparende maatregelen in al haar kernen. Op deze pagina leest u over onze woningen in Willemstad.

Werkzaamheden
Woonkwartier vindt het belangrijk dat al onze huurders fijn, betaalbaar en veilig in onze woningen woont. Om die reden voeren we voortdurend groot onderhoud uit aan onze woningen. Ook maken we onze woningen energiezuiniger. Voor 2026 moeten al onze woningen minimaal een label C hebben. Hoe we dat doen, verschilt per woning. Tijdens de warme opname stelt de aannemer de exacte werkzaamheden per woning vast. De meest voorkomende duurzaamheidsmaatregelen zijn het isoleren van het dak en de gevels en/of het plaatsen van isolerend HR++ beglazing. Nieuwe installaties en ventilatiesystemen dragen ook bij aan het terugdringen van het energieverbruik.

Planning
In 2022/2023 werkt de aannemer Geluk Groep voor Woonkwartier in deze straten:
- Raadhuisstraat (afgerond)
- Molenpad (afgerond)
- Achterstraat (afgerond)
- J. van Glymesstraat (afgerond)
- Norbertusdreef
- Ds. Eigemanlaan
- In de Veste (schilderwerk+) (afgerond)

Huurders die aan de beurt zijn ontvangen hierover persoonlijk bericht.

Meer comfort en lagere lasten
Zowel huurders als Woonkwartier vinden energiebesparing in de woning belangrijk. Door energiebesparende maatregelen gaat immers de energierekening omlaag. Bovendien is het in een goed geïsoleerd huis fijner wonen. Woonkwartier wil daarom de energieprestaties van haar woningen de komende jaren flink verbeteren.