Mauritsweg Klundert

Klundert

In Klundert aan de Mauritsweg maken 9 verouderde woningen plaats voor 11 nieuwbouwwoningen.

Geschiedenis
De woningen met huisnummer 40 tot en met 56 werden gebouwd in 1953. Na uitgebreid onderzoek blijkt dat deze woningen niet meer voldoen aan de kwaliteitseisen van Woonkwartier. De belangrijkste reden om deze woningen te slopen, is verzakking van de woningen. Hierdoor behoort het renoveren van de woningen niet meer tot de mogelijkheden.

Voor wie?
Deze woningen zijn bijzonder geschikt voor (kleine) gezinnen met bijvoorbeeld 1 of 2 kinderen.

De woningen
Het zijn mooie, energiezuinige woningen met een woonkamer, twee slaapkamers op de eerste verdieping en een zolder. Op het dak liggen zonnepanelen. Aan de achterzijde van de woning blijft de tuin behouden. Tijdens de bouw zijn er alleen hoogwaardige en duurzame materialen gebruikt. Meer informatie over de woningen leest u in de verhuurbrochure.

Conceptueel bouwen: projectupdate juli 2023
Waar voor de bouwvak alleen nog een bouwput te zien was, maken we grote stappen momenteel met het casco. Dit dankzij het feit dat de 11 woningen conceptueel worden gebouwd. Wat houdt dit in? Er worden prefab elementen voorbereid in de fabriek. Denk bijvoorbeeld aan complete gevels en daken. Deze worden aangevoerd. En op de bouwplaats in elkaar gezet. Kortom: eind deze week nog staat het gehele casco overeind (update juli 2023).

Doorkijk planning na Bouwvak (update september)
Hoe verder? Inmiddels zijn wij na de bouwvak gestart met het plaatsen van de prefab dakelementen. Ook zijn we bezig met het metselen van de buitengevels. Tegelijkertijd starten we met de afbouw aan de binnenzijde. Op deze manier bouwen we in rap tempo door! Het streven is dat er nog in 2023 hier 11 mooie energiezuinige eengezinswoningen staan. 

Kijk-en inmeetdag (update oktober 2023)
Op woensdag 25 oktober 2023 was het dan zover! Toekomstige bewoners mochten voor de eerste keer een bezoek brengen aan hun toekomstige woningen aan de Mauritsweg in Klundert. Een spannend moment!

Na een warm bakje koffie, thee en wat lekkers liepen de nieuwsgierige bewoners hun toekomstige woning binnen. Om hun nieuwe woning te bekijken. En om een aantal dingen op te meten. En vragen te stellen aan de verhuurmakelaars en wijkregisseur van Woonkwartier.

Ook is de “technische tafel” goed bezocht. Aan deze tafel gingen de technische collega’s van Woonkwartier in gesprek met de bewoners. Ook hier veel vragen vanuit de toekomstige bewoners over schuttingen, elektrische kookplaten tot aan het ombouwen van de zolder naar een extra slaapkamer.

Woonkwartier heeft deze “technische tafel” geïntroduceerd. Dit als vast onderdeel van de kijk-en inmeetdag. Om aan tafel antwoord te geven op bewonersvragen. En om goed inzicht te krijgen in wat voor soort vragen toekomstige bewoners ons stellen. Dit zijn waardevolle inzichten voor zowel Woonkwartier als de aannemer.

Na het bezoek aan de woning gingen de bewoners enthousiast en met veel nieuwe indrukken naar huis.

We kijken terug op een geslaagde middag. Het natte herfstweer mocht de pret niet drukken.

Status project en doorkijk planning kwartaal 4 2023  
Wat betreft de status van het project en doorkijk planning: u leest hier meer over in onze laatste nieuwsbrief (nummer 8).

Begin december zijn de woningen technisch opgeleverd. Met technische oplevering bedoelen we dat de aannemer de woningen en straatwerkzaamheden oplevert aan Woonkwartier. Dit doet de aannemer als alles 100% klaar is. Hieruit kunnen nog technische punten voortkomen die nog moeten worden uitgevoerd. Hiervoor houden we normaal 2 tot 3 weken aan.

Sleuteloverdracht en oplevering nieuwe sociale huurwoningen Mauritsweg in Klundert (december) 
Op 21 december 2023 was het zover! De nieuwe bewoners van de Mauritsweg in Klundert kregen vanuit de verhuurmakelaars van Woonkwartier de sleutel van hun nieuwe woning. De bewoners namen met dikke glimlach hun sleutel in ontvangst. Een spannend moment! Een vraag die we in oktober kregen tijdens de eerder kijk -en inmeetdag vanuit de bewoners in: “Wanneer krijgen wij de sleutel? Het zou namelijk super zijn als we dit jaar een kerstboom kunnen zetten in onze nieuwe woning.” En dat is gelukt! Een mooi kerstcadeau. En een nieuwe start voor 2024!  

De Mauritsweg is een mooi voorbeeld van hoe Woonkwartier in de toekomst samen met de gemeente, partners, bewoners en omwonenden op meerdere plekken in wijken en kernen kleinere (conceptuele) nieuwbouwprojecten wil realiseren. 

We wensen alle huurders dan ook veel plezier en geluk in hun nieuwe woning!

Meer informatie
Hieronder kunt u de eerder verspreidde nieuwsbrieven lezen:
Nieuwsbrief 8- november 2023

Archief nieuwsbrieven
Nieuwsbrief 1 - juni 2022
Nieuwsbrief 2 - oktober 2022
Nieuwsbrief 3 - november 2022
Nieuwsbrief 4 - februari 2023
Nieuwsbrief 5 - maart 2023
Nieuwsbrief 6 - juni 2023
Nieuwsbrief 7- juli 2023