Omwonenden geïnformeerd over nieuwbouwplan Steenweg in Moerdijk

In de Ankerkuil, recht tegenover het kavel Steenweg 43 in Moerdijk, presenteert Woonkwartier het plan om daar 7 sociale huurwoningen te gaan bouwen. Naast een flink aantal omwonenden zijn er deze avond ook woningzoekenden aanwezig. “Het is een mooi plan maar wat duurt het nog lang”  Is dan ook de meest gehoorde reactie. Voor de omwonenden geldt dat ze de komst van nieuwbouw ook zien als een mooie toevoeging van het dorpshart. De avond vult zich verder met vragen en goede tips voor Woonkwartier en voor De Gemeente om het plan te laten slagen.

De 7 woningen zijn onderdeel van een breder plan voor het centrum van Moerdijk. In 2019 werd al gesproken over sociale woningbouw in combinatie met een buurtsuper en een kleine horeca gelegenheid. Nu wordt de volgende stap  gezet. De gemeente Moerdijk verkoopt het kavel Steenweg 43 aan Woonkwartier en de plannen voor de woningen die Woonkwartier op dit kavel wil bouwen krijgen steeds meer vorm.

Tijdens de goedbezochte bijeenkomst kregen de bezoekers schetsen te zien van de woningen die nu nog voor verschillende doelgroepen zijn getekend. Met de badkamer beneden zijn de woningen geschikt voor senioren maar net zo makkelijk kan de badkamer boven en is het een prima woning voor kleine gezinnen. Gezien de opkomst en ook om doorstroming tot stand te brengen gaat de voorkeur er nu naar uit om te bouwen voor senioren.

De komende periode staat in het teken van de grondoverdracht en de aanvraag van de benodigde vergunningen. We hopen  in 2023 te starten met de bouw, maar de voorbereidingstijd zal een lange periode in beslag nemen. Dat weten we nu al. Dat is helaas niet anders.